Yaşayan Kütüphane e-günlüğü

(sanki "e" olmayanı varmış gibi...)

17 Ağu 2007

Dün Yaptık Yine Yaparız


Yine yeni yeniden..
TOG ofisteydik. Sakindik. Görev dağılımı yaptık. "Peki ya .... olursa", "ay şuda böyle mi olsun?"

Kütüphaneciler, kitap gönüllüleri, hakla ilişkilerciler diye 3 ekip var. Alanda sürekli iletişim halinde olacak bu 3 ekip. Ayrıca konaklama, ulaşım,sağlık, depo, gönüllü ve bütçe sorumluları var. E tabi bir de herşeyden haberi olması gereken alanı kolaçan eden Erhan. T-shirtleri çıkarmak ya da giymek istemeyenler için zor kullanacak bir ekip, her t-shirt'ü giyme konusunda sıkıntıları olanlar için prenses gönlü hoş tutma ekibi de olacak :) Herşeyi ayarladık sizin için.

Çadır ve uyku tulumu olayını da şöyle yapıyoruz. Koordinasyon ekibi nereden ne bulabilir, elde ne kadar neyimiz var sayacak. Eksikler imece usulü, paranın yettiği kadarıyla da satın alınarak tamamlanacak. Bu arada kimin çadırı, fazladan uyku tulumu varsa getirip arkadaşlarıyla paylaşacak.

Herkes kendi imkanlarıyla festival alanına geliyor. Yakalayabilen olursa, sabahları AKM önünden kalkacak olan kitaplar için ayarlanan servisine sıvışabiliyor.

Bu hafta içi 3 ekibinde kendi içinde toplantılar yapıp kütüphane için hazırlanmaları gerekebilir. Kütüphaneciler, okuyucu kartı kayıtlarını nasıl tutacaklar biliyorlar mı acaba? Yada halkla ilişkiler tayfasında kim alanda okunan kitapları takip edip kim poi çevirecek belli mi? Henüz bilmiyoruz. 22 Ağustos saat 17:00'deki toplantıda öğreneceğiz kendilerinden.

Ofiste Erhan'a yardım etmek isteyen olabilir mi acaba diye düşündük bu arada.
İşte böyle böyle olacak. Hadi oradan diyen varsa gelsin görsün kütüphane nasıl yaşar.

Hiç yorum yok: