Yaşayan Kütüphane e-günlüğü

(sanki "e" olmayanı varmış gibi...)

26 Şub 2010

Kütüphane Kurmak İsteyen Bol...

Şu son 10 gün içinde, hiç eposta almadıysak 5 - 6 tane "Kütüphane kurmak istiyoruz" mesajı aldık. Genelde söylediklerimizi, bir kere daha buradan iletelim diyerek:

- Her kuruluş kendi Yaşayan Kütüphanesi'ni kurabilir.
- Kurulan Kütüphaneler, kuran kuruluşun Kütüphanesi olur.
- Eğer bu kuruluşlar bizden Kütüphane kurmak için destek isterlerse seve seve veririz.
- Destek derken: Deneyim aktarırız, bizim dışımızda daha önce Türkiye'de kendi Kütüphanelerini kuran kuruluşlarla ilişkilerini kurarız (AEGEE Ankara duy sesimizi).

Tabi tüm bunlardan önce şu bağlantıya bakmalarını da rica ederiz. Yazmışız o kadar bir işe yarasın... Daha ayrıntılı destek için Umut Karapeçe'ye bağlanabilirsiniz.

22 Şub 2010

Bir film de !f İstanbul'dan... :)

!f İstanbul Yaşayan Kütüphane'ye çok güzel ev sahipliği yaptı. Yetmedi, bir de 3 günlük macerayı bir video haline dönüştürdü. Başta Uluç olmak üzere tüm !f İstanbul ekibine tekrar teşekkürler diyerek:


Yaşayan Kütüphane'de dopdolu bir gün from !f istanbul on Vimeo.

17 Şub 2010

Bu da bitti :)

3 gün sürdü. Beklemediğimiz kadar kalabalık geçti. Basın çok ilgi gösterdi. İlk defa Kütüphane kendi katılımcısını yaratabildi. Bir sürü ses ve görüntü materyaline sahip olduk. Altıncısını yaptık ama bir sürü yeni şey öğrendik.

Mart ayı sonuna kadar 2009 yılı kısa filmi, kütüphaneciler ve kitaplarla yapılan röportajlardan derlediğimiz podcast'ler, okuyucularla yaptığımız röportajlar ve fotoğraf albümleriyle www.yasayankutuphane.net'i güncellemiş olacağız. Ayrıca 2010'da ne zaman ne yapıyoruz az daha şekillenmiş olacak.

İzlemeye devam edin.

14 Şub 2010

Haftasonu neler olup bitti derseniz...

Beklemediğimiz kadar yoğun bir ilgi ile karşılaştık. İlk defa bir Kütüphane gün içinde sadece 4 saat açık kaldı (diğer Yaşayan Kütüphanelerde daha fazla hizmet vermiştik). Buna rağmen hem Cumartesi hem Pazar yaklaşık 200'er okuma yapıldı. Kitap başına düşen okuma sayısından, kitapların dillerinde tüy bittiğini anlayabiliyoruz... Herkes çok memnun...

Biz de bir sürü video ve fotoğraf çektik. Röportaj yaptık. Tüm bu malzemeden podcastler ve 2009 yılıyla ilgili bir kısa film çıkartacağız.

Tabi daha işimiz bitmedi. Sırada Salı günü var. Var gücümüzle tanıtmaya devam ediyoruz. Bu arada Pazartesi günü saat 16:00'da Yaşayan Kütüphane CNN Turk'te olacak. Seyretmek isteyenlere de duyrulur :)

12 Şub 2010

Afişler Hazır






Kütüphanenin en iyi yanlarından biri de herkesin takılabiliyor olması... Yani sadece sorumlular veya kitapları değil, herkes bi yerinden tutuyor.

Saolsun Kerimde öyle yaptı, Afiş ve el broşürlerimizi tasarladı, bastırdı...
Bence olmuş Sizce:)

Merinin Halleri

15 Dakika için röportaj için sabahın 7 sinde kalkıp Ülke Tv de, Ülkede Bu Sabah adlı programa katılan Meri, ntvmsnbc ile uzuuuuunnn bi röportaj yaptı:) Saolsun kütüphanenin medya ilişkilerini için kendini feda eden Meriye buradan teşekkürü bir borç biliriz:)

http://www.ntvmsnbc.com/id/25056553/

9 Şub 2010

Yazıyooor Yazıyooor Yaşayan Kütüphane Yazıyooorr...

"
Şimdilik sağda solda çıkan haberlerin bağlantılarını aşağıda bulabilirsiniz. Ayrıca internet çağında "herkes" bir gazeteci olduğu için Yaşayan Kütüphane'nin bu haftasonu kurulacağını da internetteki herhangi bir forumda duyurmak isterseniz ricamız

www.yasayankutuphane.net

adresine referans vererek yazmanız.

http://www.newsweekturkiye.com/haberler/detay/36089/Kitaplar-canlandi

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=yaşayan%20kütüphane

http://cep.sabah.com.tr/Yazarlar/babaoglu/2010/02/08/yasayan_kutuphane

6 Şub 2010

Toplantıyı da yaptık, geri sayım başladı...

12:00 dedik, 45 dakika geç başladık. 30 kişi gayet güzel konuştuk ettik, görev dağılımı yaptık. Bu hafta hep beraber tüm MSN, Facebook, üye olduğumuz forumlar, eş, dost, aile herkese haber veriyoruz Kütüphane var diye. Heyecanlıyız.

Ses veriyorum, Ya şa yan Kütüphane, Ya şa yan Kütüphane, Yaşayan Kütüphaaane Yaşayaaaaan...

5 Şub 2010

Medya ilişkileri için bir yoğunuz, bir yoğunuz...!

Dün Newsweek ile röportaj yaptık. 7 şubatta çıkacak piyasaya...
Bügünde Radilak Cumartesi ile takılıcaz. Oda 13 ünde piyasada olucak...
11 inde Cem TV ile demokrasi üzerine bir programda olucaz.

Her yerde yer almaya çalışıyoruz, çağırana giriyoruz. Sabah programalarına çıksak izdiham olur valla Kütüphanede:)

2 Şub 2010

Toplantı

YK Öncesinde organizasyon ekibinin yapacağı toplantı;

Yer: TOG OFİS(http://www.tog.org.tr/abs/templates/bos_sayfa.asp?articleid=33&zoneid=60)
Tarih: 6 Şubat saat 12 de...

Bekleriz efendim..