Yaşayan Kütüphane e-günlüğü

(sanki "e" olmayanı varmış gibi...)

20 Oca 2010

Yavaştan Başlıyoruz


Facebook ve mailler üzerinden YK nın haberini döndürmeye başladık!
Bu iş için çok uğraşıcaz daha...
Yavaş yavaş organizasyon için çeşitli işlere başlıyoruz artık. Fizibilite vb hazırlıklar.
Mekanın fotolarını buraya eklicem!
Birde sitemin linkini yayma taraftarıyım. msn, facebook iletisinde koymak gibi. Böylece en azından siteye girenler YK dan haberdar olur ve yapılacak olana gelirler...
Bilemedim. Yaratıcı fikirlere ihtiyac var duyurmak için!
Fikri olan?

13 Oca 2010

Yaşayan Kütüphane !F İstanbul AFM Bağımsız Filmler Festivalinde

Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Bilgi Üniversitesi Gençlik Çalışmaları Birimi tarafından uygulanan ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından desteklenen Yaşayan Kütüphane projesi, aynı kentte birlikte yaşadığı halde birbiriyle konuşma fırsatı bulamayan insanlara yapıcı ve kişisel bir söyleşi ortamı sunmayı ve bu yolla kişilerin birbirlerine karşı önyargılarını yeniden gözden geçirmelerini teşvik ederek toplumsal barışa katkı sağlamayı hedefliyor.

Yaşayan Kütüphane tıpkı gerçek bir kütüphane gibi işliyor! Okuyucular kütüphaneye geliyor, katalogdan ödünç almak istedikleri kitabı seçiyorlar; kütüphanecinin yardımıyla kitabı alıyorlar ve belli bir süre okuduktan sonra zarar vermeden kitabı geri iade ediyorlar. Ancak alışık olduğumuz kütüphanelerden farklı olarak, Yaşayan Kütüphane’deki kitaplar insan; ve okuyucularıyla kişisel bir diyalog içine giriyorlar. Kütüphane katalogundaki kitap başlıkları, çoğunlukla genellemelere ve önyargılı davranışlara maruz kalan ve zaman zaman da ayrımcılığa uğrayan grupları temsil ediyor.

Yaşayan Kütüphane daha önce 2 defa Barışarock, 2008 GepGenç Festival, 2009 Sivil Sesler Festivali ve 2009 Tüyap Kitap Fuarında kapsamında uygulandı.

Yaşayan kütüphane kitapları 13 Şubat Cumartesi,14 Şubat Pazar ve 16 Şubat Salı tarihlerinde Festival merkezinde(The Hall, www.thehallistanbul.com) sizleri bekliyor !

-Daha fazla bilgi için : www.yasayankutuphane.net